Ruokailuvihjeitä ruokakustannusten hallitsemiseksi

Taloudellisen virtauksen vuoksi ei ole mikään yllätys, että catering-yrityksillä on vaikeuksia valvoa ruoan kustannuksia. Kun tuotekustannukset nousevat, voit odottaa, että myös catering-laitteiden kustannukset ovat nousussa – samoin kuin liiketoiminnan kustannukset. Hintojen säätäminen ja kustannusten siirtäminen asiakkaalle on vähemmän kuin ihanteellinen, varsinkin jos haluat pysyä kilpailukykyisenä. Jos tunnet taloudellisen liukastumisen catering-yrityksessäsi, on olemassa hyvät mahdollisuudet, että asiakkaasi tuntevat sen hyvin. Paras tapa hallita elintarvikekustannuksia on tarkastella lähemmin omaa toimintaasi ja katsoa, ​​missä voit vähentää kustannuksia.

Ainesosien ristiintyminen – Olisi yritettävä välttää sellaisten ainesosien varastointia, joilla on vain yksi sovellus valikossa, jossa heillä on merkitystä vain yhden tai kahden astian sisällä. Tämä voi haitata varastojen valvontaa ja kasvattaa elintarvikevalvonnan kustannuksia. Sen sijaan työskentele ruokia, jotka käyttävät ainesosia, joita voit käyttää lähes koko valikosta. Tämä auttaa vähentämään ruoka-aineita ja voi tuoda ruokakustannuksesi tarkistaa.

Katso tuotantomenetelmistäsi – Tuoreet yrtit voivat hyvinkin olla houkuttelevia ruoanvalmistusvaihtoehtoja, ja ne näyttävät hienolta, mutta tuoreita soseja, jotka on jäähdytetty tai jäädytetty tai kuivattu yrtti, ovat erinomaisia ​​keittiön valintoja pitkästä säilyvyydestään. Nämä toimivat myös hyvin millä tahansa ruokalalla, jolla on pitkä, hidas keittoastoprosessi. Kalliimpia yrttejä varten tämä on älykäs prosessi elintarvikekustannusten hallitsemiseksi.

Mittakysymykset – Sen sijaan, että ruoanlaitto suurina määrinä luotettaisiin, tee pieni erätuotanto niin, että pystyt vastaamaan paremmin elintarvikkeiden tuotantoprosessin muuttuviin tarpeisiin. Tämä auttaa myös lopettamaan tuotannon. Päivän lopussa on paljon helpompaa tehdä korjaus yhden gallonan keittoon verrattuna tusinaa litraa keittoa, kun on aika kriisi. Muista myös, että tiukempi tuotannonohjaus parantaa elintarviketurvallisuutta ja HAACP-hallintaa ja auttaa sinua ylläpitämään parempia laadunvalvontastandardeja.

Poistumisstrategiat – Jos tiedät, että tuotteesi on loppumassa ajoissa, yritä sitten mainostaa erikoisuutta käyttämällä näitä ainesosia tai valikkokohtia asiakkaillesi. Ravintoloitsija varten tämä voisi olla alennettu hinta keittoa varten tapahtumalle. Käsittele tätä poistumisstrategiana, jonka avulla voit päästä pois tuotteen menetyksestä.

Tunne säilyvyysaika – Jos sinulla on tavallinen ruokalistoliiketoiminnan valikko, sinun on tiedettävä jokaisen tuotteesi säilyvyysaika. Jos tilaat tuoreita kulutusvalikoita varten, sinun on varmistettava, että olet perehtynyt näiden tuotteiden säilyvyyteen. Näin voit minimoida jätteen ja optimoida ruoan kustannukset. Muista, että pienemmät kohteet ovat erityisen alttiita lämpötilalle ja hajoavat nopeammin kuin muut kohteet.

Suunnittelun tuotantomäärät – Vaikka useimmat yritykset ja catering-yritykset tekevät varauksia aikaisempien asiakkaidensa tuotannosta, kannattaa tarkastella laskelmia verrattuna jätteisiin ja selvittää, onko tuotannon suunnittelussa tarpeen tehdä joitain muutoksia. Jos voit säästää jopa 2% jätteestä muuttamalla tuotantoa, säästät rahaa.